Заподозреният за терористичния атентат в Рединг е имал психически проблеми

Заподозреният за терористичния атентат в Рединг е имал психически проблеми

Смята се, че арестуваният заподозрян за нападението с нож в центъра на английския град Рединг, при което бяха убити трима души, е имал психически проблеми, съобщиха днес няколко британски медии, цитирани от ДПА.

За 25-годишния мъж се твърди, че е чувал гласове и е бил на лечение, съобщи в."Дейли телеграф", позовавайки се на негови роднини и бивши съседи. Приятелите му описват начина му на живот като западен и твърдят, че е организирал много партита.

Нападението от събота вечерта в Рединг, на около 70 километра западно от Лондон, се разследва като терористична атака, въпреки че психическите проблеми може да са изиграли своята роля, заяви полицията, без да дава повече подробности.

Според материал на в."Сън" заподозреният неотдавна е бил пуснат от затвора. Една от предишните му присъди е за нападение срещу полицай.

Според непотвърдена информация на Би Би Си и други медии заподозреният е кандидат за убежище от Либия, който бил осъден за насилствени действия, което означава, че е подлежал на депортация след изтърпяване на присъдата.

Би Би Си съобщи, че името на заподозрения е Хаири Саадаллах и е попаднал в полезрението на британското контраразузнаване Ми-5 още през 2019 г.

Две от жертвите на нападенията бяха идентифицирани днес Едната е учител по история, а другата - американски гражданин от Филаделфия, живял от 15 години във Великобритания. В училището в град Уокингам западно от Лондон, където преподавал убитият учител, днес той бе почетен с две минути мълчание.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят