Заподозреният за убийството на Анна Линд е направил самопризнания

Предполагаемият убиец на бившия шведски министър на външните работи Анна Линд - Михайло Михайлович е направил признания, че е извършил престъплението, съобщиха световните агенции.

Адвокатът на Михайлович, Питър Алтин, каза, че клиентът му е признал за престъплението по време на разпит вчера, иницииран от защитата, предаде Би Би Си.

До сега заподозреният отричаше да има участие в атентата. В средата на декември холандската прокуратурата обяви, че ДНК - пробите, взети от мястото на престъплението съвпадат с генетичния код на 25-годишния мъж.

Самопризнанията на Михайлович ще позволят още следващата седмица да бъде повдигнато обвинение срещу него, казват представители на полицията. Той се смята за душевно болен.

Анна Линдт беше един от най-популярните шведски политици и беше смятана за потенциален министър - председател. Тя беше прободена с нож на 10 септември, докато пазарува в универсален магазин в Стокхолм и почина от раните си ден по-късно. Предполагаемият убиец бе задържан на 24 септември.

Споделяне

Още от Свят