Заподозрян е съучастник на стрелеца срещу сенатор Гифърдс

Заподозрян е съучастник на стрелеца срещу сенатор Гифърдс
Американската полиция издирва предполагаем съучастник на Джаред Ли Локнър, който в събота простреля почти от упор в главата сенаторката Габриел Гифърдс по време на среща с избиратели пред търговски център в Тусон, Аризона.

След това Локнър застреля шестима, сред които и дете, рани по последни данни 18 души по време на кървавата касапница, докато се опитваше да се измъкне от местопрестъплението, но бе задържан от тълпата.

40-годишната представителка на демократите в Конгреса бе оперирана спешно. В неделя бе съобщено, че за кратко тя е дошла в съзнание, дори разпознала съпруга си – астронавта Марк Кели, който прекрати подготовката си като командир на последния полет на космическа совалка през април. Гифърдс успяла и да изпълни лекарска команда. Въпреки че това поражда известен оптимизъм у лекуващите лекари, оценката за състоянието ѝ остава сложна, като в момента е особено важно следоперативното поведение на организма, а след това и възстановяването на пострадалия при преминаването на куршума мозък на жената.

На разпространената от полицията снимка на заподозрения като съучастник на 22-годишния ветеран от войната в Афганистан се вижда бял тъмнокос мъж на възраст между 40 и 50 години със сини джинси и тъмно синьо яке. Не се съобщава името му, както и каква е евентуалната му роля в покушението срещу сенатор Гифърдс, което бе осъдено от редица световни лидери.

Според полицията охранителна камера е записала заподозрения до мястото, където е било извършено престъплението.

Още по темата
Още от Свят

Коя партия/коалиция ще подкрепите на изборите за Европейски парламент?