Заподозрян в педофилия канадец бе арестуван в Тайланд

Заподозрян в педофилия канадец бе арестуван в Тайланд

Заподозрян в педофилия канадец бе арестуван след близо едноседмично издирване буквално из целия свят. Полицията е засякла 32-годишния учител по английски Кристофър Пол Нейл в Североизточен Тайланд. Издирването му започна, след като бе открит негов сайт с 200 фотографии, изобразяващи сексуално похищение на малки момчета.

Нейл може да получи до 20 години затвор, ако бъде счетен за виновен. След залавянето му той бе доведен на специална пресконференция заедно с полицейските шефове, но не му беше дадено право да отговаря на въпроси.

Интерпол обяви канадеца за международно издирване, след като експерти успяха да извлекат изображението му от неговата Интернет страница. Според тайландската полиция той е похитил най-малко 12 малолетни момчета като едно от тях е било на възраст под 10 години.

На 11 октомври камера от летището в Банкок заснема Нейл, който току що е пристигнал от Южна Корея, където е работил като учител по английски език. “Ние сме силно удовлетворени от неговото залавяне”, заяви детективът от Интерпол Мик Моран.

Според официални лица от разследването Нейл е похищавал малолетни деца в поне три страни – Тайланд, Виетнам и Камбоджа. По всяка вероятност той ще бъде съден и в Канада, тъй като законите на държавата позволяват наказателно преследване срещу нейни граждани, които са извършили сексуални престъпления в чужбина.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?