Заподозряна в тормоз на дете медицинска сестра напусна детска градина

Снимка: бТВ

Медицинска сестра, заподозряна, че е удряла и тормозила дете, е напуснала, съобщава бТВ. Случаят е от 27 детска градина в столичния квартал "Надежда". Родители на почти 2-годишно момиченце монтирали записващо устройство в любимата играчка на детето си, а в края на деня чули как по детето се крещи и то е удряно от жена от персонала. Медицинската сестра първоначално отрече да е тормозила момиченцето. Според директорката на детската градина обаче тя е признала и обяснила, че била много изнервена.

Ден след излъчване на репортажа зам.-кметът по културата Тодор Чобанов обяви, че общината ще вземе мерки и служителят трябва незабавно да напусне.

По слуая е разпоредена проверка. Поискани са обяснения от директорката на яслата Галя Димитрова, както и от другите служители. Всички от персонала твърдят, че не са станали свидетели на случката.

Служители на общината са поискали от родителите писмени сигнали до тях и до агенцията за закрила на детето. Директорката обяви, че се обмисля въвеждане на видеонаблюдение. Идеята ще бъде съгласувана с родителите и ако се приеме, ще бъдат поставени камери, твърди тя.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?