Заподозряна за убийството на брата на Ким Чен-ун е задържана в Малайзия

Заподозряна за убийството на брата на Ким Чен-ун е задържана в Малайзия

Жена, заподозряна за убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Чен-нам, бе задържана от малайзийската полиция, съобщават световните агенции в сряда.

Най-големият наследник на Ким Чен-ир бе убит в понеделник на терминала за нискотарифни полети на летището в Куала Лумпур, като се предполага, че е бил отровен от две жени – агенти на режима в Пхенян.

Задържаната е имала виетнамски документ за самоличност и е била сама към момента на ареста. Тя е била разпозната по записите от камерите на летището, предава Ройтерс.

По-рано малайзийската национална информационна агенция Бернама съобщи, че жена от Мианма е била задържана на терминала за нискотарифни полети на международното летище на Куала Лумпур, но не съобщи повече подробности.

Позовавайки се на полицейска информация, хонконгският портал Дунфан съобщи, че веществото, с което е отровен Ким Чен-нам, е било много по-силно от цианид. Японски специалисти пък съобщиха, че е постъпила информация, че заподозрените за покушението може вече да са мъртви.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят