Заподозряният за зверското убийство в Джебел остава в ареста

Заподозряният Мерт Мехмед. Сн. БГНЕС

Осемнадесет годишният Мерт Мехмед, който е заподозрян за зверското убийство на Джейлян Юсуф и 7-годишната ѝ дъщеричка от Джебел, остава за постоянно в ареста, реши във вторник Окръжният съд в Кърджали.

 

От прокуратурата посочиха, че в случая има опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление.

 

По думите на окръжния прокурор в града Светлозар Лазаров единственото смекчаващо обстоятелство е младостта на Мехмед, но извършеното престъпление и съдебното му минало показват, че при по-лека мярка той би извършил още по-тежки деяния.

 

Служебният адвокат на задържания – Веска Пулева, също изрази мнение пред съда, че на този етап той би трябвало да остане зад решетките.

 

"Не си спомням нищо, ще се радвам, ако смекчите присъдата ми. Съгласен съм да остана в ареста", заяви самият Мехмед, добавяйки, че съжалява за двойното убийство, но не можел да отговори на въпроса защо го е извършил.

 

По същия начин 18-годишният Мерт отговаряше и на въпросите на журналистите – с наведена глава и полузатворени очи, той отвръщаше с по една дума: "Съжалявам", "Не помня!". В отговор на въпроса защо е съсякъл и детето, Мерт каза, че не помни.

 

Определението на Кърджалийския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

 

Жестокото двойно убийство бе извършено в нощта срещу 21 април. Впоследствие Мехмед направи пълни самопризнания, че е съсякъл с брадва майката и детенцето ѝ за пари.

Споделяне

Още от България