Заради бурния вятър в страната са отчетени 352 сигнала за произшествия

Заради бурния вятър в страната са отчетени 352 сигнала за произшествия

Служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на общо 352 сигнала за произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Имало е и 13 лъжливи повиквания.


Изгасени са 82 пожара. Извършени са 270 спасителни дейности и помощни операции. Голяма част от тях са били свързани с отстраняването на опасни предмети, спасяване на животни, осигуряване на водоснабдяването на някои отдалечени райони, оказване на помощ на пострадали граждани.


Само в столицата пожарните екипи са извършили 33 спасителни дейности след подадени сигнали за паднали дървета, части от покривни конструкции, мазилки, скъсани въздушни кабели от електропреносната мрежа, надвиснали опасни предмети и билбордове.

В петък вечер мъж на 24 години пострада, след като дърво падна в близост до строителният техникум в София. Инцидентът станал около 19 часа, като един по-силен порив на вятъра изкоренил дървото. 
 
Пострадалият мъж бил откаран във Военно-медицинска академия, където са му били направени няколко шева на главата, след което е изписан. 


От произшествията в резултат на силния вятър, няма загинали и тежко пострадали хора. Тежка е била обстановката и в Пловдив, където местните огнеборци са извършили над 75 аналогични спасителни дейности.

За периода от 00:00 часа до 06:00 часа тази сутрин звената за "Пожарна безопасност" са реагирали на 20 сигнала за произшествия - 8 пожара, 11 спасителни дейности и 1 лъжливо повикване.

Споделяне

Още от България