Заради бурята мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи

Заради бурята мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи

Тази неделя мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи, съобщи пресцентърът на Столична община. Причината е увреждане на палатките от бурята снощи.

Общо вчера в мобилните пунктове, разкрити от Столична община и СРЗИ, са се ваксинирали 636 души, от тях в парковете 453.

Между 9.00 и 16.00 ч всеки, който пожелае, може да си постави РНК или векторна ваксина в Южния парк, Северен парк, парк "Дружба" и в читалището в кв. Христо Ботев. От 13.00 ч до 18.00 ч. работят и трите пункта в моловете - "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол".

Пред парк "Заимов" срещу Националния център по заразни и паразитни болести е разположен и автобусът на СРЗИ, в който гражданите също могат да се ваксинират до 18.00 ч.

"Само личният пример и усилената работа на медиаторите, които да разясняват ползата и необходимостта от ваксинация ще помогнат за това хората да преодолеят страха и предразсъдъците. Милиони хора по света вече се ваксинираха, а виждате че се появяват нови варианти, които могат да се преодолеят само с имунизация", е коментирал проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант на Столична община за ваксинационния процес в София.

Споделяне

Още от Коронавирус

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?