Заради икономии Министерският съвет лишен от календари и банкети за празниците

Премиерът Бойко Борисов се е разпоредил администрацията на Министерския съвет да не извършва традиционните разходи за коледните и новогодишните празници, изразяващи се в поръчването на календари, бележници, химикалки и други рекламни материали. Няма да има раздаване на подаръци и организирането на банкети и други тържества за държавна сметка.

Според съобщението на правителствената пресслужба,разпространено в четвъртък, "действията се предприемат, за да не бъде допуснато необосновано изразходване на бюджетни средства и на основание чл. 41, т.1 от Постановление 27 на Министерския съвет от 2009 г. за изпълнение на държавния бюджет за 2009 г."

Разпореждането се отнася и до всички структури под шапката на Министерския съвет като агенции, комисии, болница "Лозенец" и Националния компенсаторен жилищен фонд.

Премиерът е настоял същата мярка да бъде приета и в министерствата и областните управи. Първи откликна положително на призива на премиера министърът на отбраната Николай Младенов. Със заповед той спря всички празнични прояви за празниците в своето ведомство като приеми, вечери, коктейли и прочие, съобщиха от военното ведомство. Няма да се купуват също така и съответните рекламни материали и картички.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?