Заради кабинета ще има 14 нови депутати и 1 евродепутат

Заради кабинета ще има 14 нови депутати и 1 евродепутат

Ако парламентът одобри втория кабинет начело с Бойко Борисов нови 14 депутати и 1евродепутат ще се закълнат.

Най-много са рокадите в ГЕРБ. В Европейския парламент на мястото на бъдещия вицепремиер Томислав Дончев ще влезе зам.-председателят на Европейските студенти демократи Андрей Новаков.

Девет нови попълнения ще има групата на ГЕРБ в Народното събрание.

На мястото на бъдещия премиер Бойко Борисов в парламента ще влезе заместник-кметът на столичния район "Надежда" Анна Александрова, която е избрана от 25-ти Софийски район.

На мястото на вицепремиера Румяна Бъчварова влиза бившата депутатка Стефани Михайлова, а на вътрешния министър Веселин Вучков - лидерът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. И двамата са от 24-ти избирателен район в София.

Във Варна също ще има две смени. Регионалният министър Лиляна Павлова и спортният министър Красен Кралев ще освободят депутатските банки за офталмолога Руслан Тошев и Нели Петрова, която беше депутат и в миналия парламент.

На мястото на транспортния министър Ивайло Московски в парламента ще влезе учителката от Самоков Ирена Коцева, която беше депутат и в миналия парламент.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще освободи място за районния кмет от Пловдив Петър Петров. На мястото на министъра на екологията Ивелина Василева в парламента от Бургас влиза общинският съветник Румен Желев. Десислава Танева освобождава място за Мария Белова от Сливен.

В Реформаторския блок ще има четирима нови депутати. На мястото на лидера на СДС Божидар Лукарски от 23-ти избирателен район в София в парламента ще влезе Настимир Ананиев от "Движение България на гражданите".  Здравният министър Петър Москов ще освободи място за Антони Тренчев от 24-ти Софийски избирателен район. В предизборната кампания той нашумя с инициативата си всички политици да минават през за детектор на лъжата.

На мястото на вицепремиера Меглена Кунева в парламента влиза Борис Станимиров от 25-ти Софийски избирателен район, а на военния министър Николай Ненчев - Никола Хаджийски от Пловдив-област.

Вицепремиерът от АБВ Ивайло Калфин освождава място на Мариана Тодорова от 25-ти Софийски избирателен район. Тодорова беше в съветническия екип на предишния президент Георги Първанов.

Споделяне

Още от България