Заради очакваната нова буря в Ню Йорк отново са отменени част от полетите

Авиокомпанията Юнайтид Еърлайнз отново отмени полети до и от Ню Йорк, след като бе съобщено, че ще се разрази нова буря, девет дни след урагана Санди, предаде Франс прес.

"Отменяме повечето полети до и от района на Ню Йорк от 12 ч. на обед в сряда (17 ч. по Гринуич)", съобщи говорител на компанията. Той не уточни колко полети са отменени на летищата "Джон Ф. Кенеди", "Нюарк" и "Ла Гуардия".

Метеорологичната служба предупреди, че на североизточното крайбрежие в сряда и четвъртък ще се излеят поройни дъждове и може да завали сняг с виелици със скорост до 80 км/ч. Очаква се температурите рязко да спаднат. Може да има наводнения.

Въпреки че новата буря вероятно ще е по-слаба от урагана Санди, връхлетял на 29 октомври, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг нареди да бъдат затворени за 24 часа всички паркове и плажове в Ню Йорк от 12 ч. днес по обед. Силите на реда ще бъдат на разположение в най-засегнатите от Санди райони – Стейтън Айлънд и Рокауейз в Куинс, ако се наложи евакуация на населението в крайбрежните зони. Блумбърг обаче не предвижда масова евакуация, както при урагана Санди, който взе 40 жертви в Ню Йорк и го парализира за няколко дни. Около 90 000 домакинства и фирми в града все още нямаха ток вчера.

Споделяне

Още от Свят