Заради пропуски ще преразгледат мерките за сигурност по американските летища

Заради пропуски ще преразгледат мерките за сигурност по американските летища

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Джей Джонсън нареди на Управлението по сигурността на транспорта на преразгледа мерките за безопасност на американските летища, да организира допълнително обучение за служителите и да извърши тестове на сканиращата техника, предаде Асошиейтед прес.

Джонсън издаде нареждането след като главният инспектор по сигурността го информира за доклад, анализиращ слабите места на мерките за сигурност по летищата и конкретно възможностите за внасяне на забранени предмети и вещества през контролните пунктове.

Джонсън отказа да разкрие подробности за резултатите от доклада, но заяви, че приема много сериозно заключенията в него. Телевизия Ей Би Си съобщи, че агенти под прикритие успели да внесат забранени предмети, като имитации на експлозиви и оръжия, през контролните пунктове при 67 от общо 70 опита.

За подобряване на сигурността по летищата ще бъдат преразгледани правилата за проверка на пътниците и багажа и ще бъде проверена изправността на металните детектори.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?