Заради ремонта на виадуктите по "Тракия" е въведен и обходен маршрут

Заради ремонта на виадуктите по "Тракия" е въведен и обходен маршрут

След като в неделя край Пазарджик се образува десеткилометрова опашка от автомобили заради ремонта на виадуктите по магистрала "Тракия, вече е въведен и алтернативен обходен маршрут за движение между София и Пловдив, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) в понеделник.

В момента движението по аутобана временно се извършва двупосочно в лявото платно, което при по-натоваре трафик създава предпоставки за задръствания. Затова за пътуващите от София към Пловдив е създаден алтернативен обход пътен възел "Мирово“. Движението ще става по главен път I-8 София – Пловдив и ще се преминава през гр. Момин проход, Костенец, Белово до Септември. Оттам движението ще се отклонява през селата Злокучене, Карабунар и Виноградец до пътен възел "Калугерово“, след което пак ще се влиза в "Тракия“.

От Пловдив до София алтернативният маршрут е същият, но в обратна посока от пътен възел "Калугерово" до "Мирово.

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти. Необходимо е водачите да спазват указанията на контролните органи, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция., посочват от АПИ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?