Заради строежа на метрото лявото платно на бул.”Ал. Малинов” се затваря

Схема на временана организация на движението

Заради строежа на метрото, лявото платно на столичния булевард “Александър Малинов” ще бъде затворено. Променят се спирките и маршрутът на градския транспорт в “Младост”.

 

Промените влизат в сила от 15 май и ще важат до края на годината, съобщи Столична община. Причината е строителството на продължението на метрото от станция “Младост 1” бизнес парка в жк.”Младост 4”.

 

Лявото платно на бул. “Ал. Малинов” ще бъде затворено в участъка между улиците “Филип Аврамов” и “Проф. Ал. Теодоров – Балан”. Движението на автомобили в двете посоки ще става в дясното платно за движение в участъка.

 

Променят се и маршрутите на автобусите по линии с номера 306 и 413.

 

В посока жк. “Младост 2” автобусите по линия номер 306 ще се движат от ул. “Йерусалим” по бул. “Андрей Сахаров” в посока кръстовището на две нива над бул. “Андрей Ляпчев” и от там до крайната си спирка – двупосочно. Превозните средства ще спират на всички съществуващи спирки.

 

В посока Централна жп гара автобусите по линия номер 413 ще се движат от ул. “Атанас Москов” направо по ул. “Проф. Ал. Теодоров – Балан”, ул. “Св. Киприян”, по дясната лента при кръстовището на две нива над бул. “Андрей Ляпчев” и оттам по бул.”Андрей Ляпчев” по маршрута си – двупосочно. Превозните средства ще спират на нови временни спирки на етакадата в жк. “Младост 2”.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?