Заради целувката Кубрат Пулев остана без лиценз в Калифорния

Кубрат Пулев и Джени Суши

Боксовият лиценз на Кубрат Пулев е временно отнет от щатската спортна комисия в Калифорния, съобщи Нова телевизия. Причината е целувката с репортерката Джени Суши (Ривало) след мача му с румънския боксьор Богдан Дину на 24 март. По време на интервюто си със Суши Пулев неочаквано я целуна, а след това обясни, че го направил, защото двамата са приятели. Репортерката отрече и заяви, че се е почувствала унизена от действията му.

"Щатската спортна комисия на Калифорния е ангажирана в одобряването на събитията където хора от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове. Ние приемаме този инцидент много сериозно. Във вторник Пулев беше уведомен, че преди да може отново да получи лиценз да се бие в Калифорния ще трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че той се съобразява с този принцип на респект", гласи съобщението на щатската комисия.

Босковият лиценз на Кубрат Пулев да бъде отнет, поиска по-рано Суши.

Тя е наела известната адвокатка Глория Олред. Тя е един от най-популярните адвокати, защитаваща женските права, съобщи Нова телевизия. Представлявала е жени, съдили Арнолд Шварценегер, Саша Барън Коен и Доди ал Файед.

Ние искаме боксовият лиценз на г-н Пулев да бъде прекратен. Също така искаме спортната комисия да постави този инцидент и поведението на Пулев в дневния ред на следващото си заседание на 14 май и г-жа Равало и аз да може да свидетелстваме”, заяви Олред.

Суши заяви, че двамата с Пулев не са били приятели, нито са имали интимна връзка и е била шокирана от поведението на боксьора.

В средата на интервюто той сграбчи лицето ми и ме целуна. Аз бях шокирана и засрамена и не знаех как да отговоря”, заяви Суши.

След целувката Пулев я опипал, твърди репортерката.

„След това отидох да си прибера нещата в чантата. Той ме сграбчи за задните части с двете си ръце и отмина, без да каже нищо. Почувствах се неудобно и разстроена от това, че Кубрат Пулев се отнася с мен по този непрофесионален начин. Не съм го окуражавала, нито съгласявала Кубрат Пулев да ме сграбчва за лицето, целува или опипва отзад”, каза Суши на прескоференция заедно с адвоката си.

Според нея по-късно боксьорът я е помолил да изтрие от интервюто частта с целувката. Тя обаче качила записа в социалните мрежи.

„Исках хората да видят какво ми причини той. Искам той да бъде отговорен. Не искам да се измъкне. Това, което той направи с мен, е отвратително. Почувствах се унизена. Нито една жена не трябва да се чувства така. С г-н Пулев не сме приятели, не сме в интимна връзка. Той няма право да ме целуне. Такова нещо не ми се е случвало преди и не искам да ми се случва отново”, каза Суши.

Преди няколко дни боксьорът обясни, че я целунал, защото двамата били приятели и той преценил, че Суши иска нещо повече.

Целувката не бе лоша, тя също бе част от доброто представяне. Така се случи, не беше планирана изобщо. Беше някакъв импулсивен момент. Няма как да повлияе на кариерата ми, целувката е много хубаво нещо. За да го направя, значи съм преценил, че човекът отсреща не просто желае целувка, но много повече. Направил съм го като приятелско. Особено след победа, човек е приповдигнат, а аз съм и човек шегаджия. Така се получи”, заяви той.

Няма опасност за боксовия лиценз на Пулев, заяви пред Нова телевизия мениджърът му в САЩ Ивайло Гоцев.

Нула шанс, според мен, е това като опасност. Ще изживеем лека драма извън ринга. Това е шоубизнес. Ние сме в Америка, в Калифорния, всеки иска да е звезда. Явно това момиче е тръгнало по този път”, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?