Заради украинската криза в четвъртък френският президент ще вечеря два пъти

Спорът между Русия и САЩ заради Украйна ще се отрази по необичаен начин на френския президент Франсоа Оланд, съобщава Франс прес, като се позовава на антуража на френския президент.

Заради полемиката между Москва и Вашингтон по случващото се в Украйна френският държавен глава ще трябва да промени хранителните си навици, когато утре вечер ще приеме поотделно пристигналите във Франция руски президент Владимир Путин и американски президент Барак Обама.

Оланд е предвидил и с двамата лидери да има работни вечери, което означава, че той ще вечеря два пъти в рамките на два часа.

Първо Оланд и Обама ще вечерят в парижки ресторант и ще обсъдят наболели международни въпроси, по-специално Украйна и Сирия. Вечерята ще започне в 19 ч. Името на ресторанта засега не се съобщава.

Два часа след приключването ѝ Путин ще гостува на Оланд на късна вечеря в Елисейския дворец. Темите, които двамата лидери ще обсъждат, отново ще са наболели, като Украйна и Сирия.

Двете вечери ще се състоят на различни места, за да се избегне възможността за нежелана среща между Обама и Путин, между които отношенията охладняха заради кризата в Украйна.

Путин и Обама ще имат възможността да се хранят заедно на една маса едва в петък, на официален обяд в замъка Бенувил - част от програмата за честванията на 70-ата годишнина от десанта в Нормандия. Тогава заедно с тях на същата маса ще седнат още 16 лидери - държавни и правителствени глави и короновани особи.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?