Зарядно за телефони, работещо с вода, вече е на българския пазар

Зарядно за телефони, работещо с вода, вече е на българския пазар

Българите, които са постоянно в движение и често нямат достъп до електрическата мрежа, за да заредят мобилните си телефони, вече могат да забравят за този проблем. На българския пазар идва първото зарядно, което работи с вода. Иновативният шведски продукт PowerTrekk направи световната си премиера само преди два месеца на световното изложение за мобилни технологии MWC 2012 в Барселона, Испания.

Така България става седмата държава в света, където мобилните телефони могат да се зареждат с ток, произведен от вода чрез специални шайби. 

 

Горивната клетка на PowerTrekk е напълно пасивна система, която превръща въглерода в електричество чрез мембрана за обмен на протони. Химическият процес е безопасен и контролиран, а единственият вторичен продукт е малко водна пара. За да стартира процесът, трябва само да се подаде водород към горивната клетка, която пък да бъде изложена на чист въздух.

 

Шайбата на устройството е част от програма за повторно използване на производствените материали и е направена от метал със специално покритие.PowerTrekk и специалните шайби към него отговарят на високи производствени стандарти и могат да бъдат внасяни на борда на самолет.

 

В България продуктът може да бъде намерен в магазина и онлайн каталога на вносителя XCoSports.   

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?