Засега без достъп до цифрова телевизия са само 1800 души, но се очакват още данни

Засега без достъп до цифрова телевизия са само 1800 души, но се очакват още данни

На този етап министерството на транспорта и информационните технологии има данни, че 1800 души нямат достъп до цифрова телевизия. Това стана ясно от думите на транспортния министър Данаил Папазов.

Той се позова на данни от кметовете на селища без ефирен телевизионен сигнал.

”В началото на октомври тази година бяха изпратени писма до кметовете на 393 населени места, които не са покрити с ефирен цифров сигнал. Целта бе да се идентифицират конкретно засегнатите лица в тези райони - т.е., тези, които нямат възможност да ползват платени телевизионни услуги", обясни министърът пред Дарик радио.

По думите му към момента в министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са получени 110 отговора от общо 393 с общо население от 21 911 постоянни жители.

Обработването и анализът на данните ще продължат до края на ноември.

”Тогава в зависимост от окончателния брой, ще бъдат обсъдени последващи действия на държавата", каза министър Папазов.

Папазов съобщи още, че "Български пощи" ЕАД е получило разрешение за осъществяване на дейност като оператор на ваучери за храна.

”Това е нова пазарна ниша с цел разширяване на обхвата на дейност, генериране на потенциални нови приходи и уплътняване на ресурсите на дружеството", каза министърът.

Той коментира и митингите на управляващите и опозицията в София и Пловдив.

Той обясни, че и за двете мероприятия партиите са наемали влакове от БДЖ.

Впоследствие обаче от ГЕРБ опровергаха думите му и уточниха, че не са прибягвали до наемането на влакове за превозването на симпатизанти към Пловдив.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?