Засега не е установена връзка между нападателя от Марсилия и "Ислямска държава"

Френски войници и полицаи охраняват района около гарата в Марсилия, където вчера бе извършено нападението.

Засега разследването не е установило връзка между нападателя, убил две жени вчера в Марсилия, и групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес, като цитира източник, близък до разследването.

Снощи ИД пое отговорността за нападението в комюнике, разпространено от нейната пропагандна агенция Амак и цитирано от американския център за наблюдение на джихадистки сайтове SITE.

Прокурорът на Париж Франсоа Моленс съобщи на пресконференция, че извършителят е бил спрян от полицията в Лион два дни преди атаката и е представил тунизийски паспорт, предаде Ройтерс.

 

Неговите данни са били включени в криминални бази с данни. Той е използвал седем различни самоличности, но нито една от тях не е била включена в списъците със заподозрени за терористична дейност.

Според една от седемте самоличности той е бил Ахмед Х., роден в Тунис през 1987 година. Френските власти се опитват да определят дали тунизийският паспорт е фалшив и какво е истинското му име.

При проверката нападателят казал пред полицията, че живее в Лион като бездомник, разведен е и използва наркотици, съобщи Моленс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят