Засега няма повдигнато обвинение срещу шефа на "Столичен електротранспорт"

Близо два часа прокурор от Градската прокуратура в София и дознател от полицията разпитваха в събота директора на "Столичен електротранспорт" Йордан Василев, предаде БТА.

Той бе извикан в прокуратурата в качеството му на свидетел по делото, което прокуратурата започна срещу директора на общинската фирма "Трамкар" Христоско Вретенаров.

Пред журналисти Василев отказа да обясни какво е заявил по време на разпита, докато производството не приключи. За това дали е оказван натиск по отношение на Вретенаров, Василев заяви, че това е абсурд.

Нищо не дължа на "Трамкар", допълни той. Според него, отстраняването на Вретенаров от длъжност и получаването на поръчка за два милиона и половина лева за изпълнение на услуга от страна на "Трамкар" нямат нищо общо, макар да са се случили в един и същи ден. Не мога да кажа дали съпругата ми ще бъде извикана на разпит, допълни Василев.

Пред БТА прокурорът по производството Андрей Андреев заяви, че все още не е повдигнато обвинение срещу Йордан Василев по досъдебното производство, образувано и срещу него. Все още се събират доказателства за целта, допълни пред Андреев.

Той заяви, че по време на разпита Василев е дал обяснения по случая с Вретенаров и е заявил неща, които тепърва ще бъдат анализирани. Вероятно ще се наложи още един разпит на Василев, но не е ясно кога ще бъде осъществен, добави Андреев.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?