Засега прокуратурата няма да проверява парите на Върбакова

Засега прокуратурата няма да проверява парите на Върбакова

Прокуратурата засега няма да откликне на искането на БСП да бъде проверен произходът на парите, с които "Инерком" възнамерява да закупи българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ. Такова разследване може да започне само ако ДАНС и данъчните, на които премиерът Бойко Борисов вече възложи да проследят източниците на финансирането и фирмата купувач, открият нещо незаконно. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров след изслушване в правната комисия в парламента в сряда.

Държавното обвинение обаче се е задействало по друг сигнал на социалистите – за проверка на приватизацията на остатъчния държавен дял от 33 на сто в електроснабдителното и електроразпределителното дружества на ЧЕЗ по времето на първия кабинет на Бойко Борисов.

Запитан за резултатите от провеждани акции на прокуратурата и ДАНС през 2013 г., Цацаров обяви, че "не мога да ви кажа". "Питате за дела от 2013 г., но тези материали ще бъдат проверени и ще бъдат присъединени към проверката по искането на БСП" (за приватизацията на дружеството)", обяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?