mediapool.bg Ти си това, което четеш

Засега прокуратурата няма да проверява парите на Върбакова

17:12 | 07 март 2018 | 0 коментара

Прокуратурата засега няма да откликне на искането на БСП да бъде проверен произходът на парите, с които "Инерком" възнамерява да закупи българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ. Такова разследване може да започне само ако ДАНС и данъчните, на които премиерът Бойко Борисов вече възложи да проследят източниците на финансирането и фирмата купувач, открият нещо незаконно. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров след изслушване в правната комисия в парламента в сряда.

Държавното обвинение обаче се е задействало по друг сигнал на социалистите – за проверка на приватизацията на остатъчния държавен дял от 33 на сто в електроснабдителното и електроразпределителното дружества на ЧЕЗ по времето на първия кабинет на Бойко Борисов.

Запитан за резултатите от провеждани акции на прокуратурата и ДАНС през 2013 г., Цацаров обяви, че "не мога да ви кажа". "Питате за дела от 2013 г., но тези материали ще бъдат проверени и ще бъдат присъединени към проверката по искането на БСП" (за приватизацията на дружеството)", обяви той.

Още по темата
Още от България