Засегнат на “мутра”, Борисов натопи Бриго, че искал да е в ГЕРБ

Засегнат на “мутра”, Борисов натопи Бриго, че искал да е в ГЕРБ

Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в София Бойко Борисов взриви предизборната кампания с новината, че кандидатът на социалистите Бриго Аспарухов ходил да му се моли да го вземат в ГЕРБ.

“Преди 15 дни Бриго Аспарухов дойде при мен да се предложи да стане каквото и да е в ГЕРБ. Това се заклевам, да пукна, ако не е вярно!”, заяви в понеделник Борисов пред съпартийци в столичния театър “София”. Драматичното изявление бе предизвикано от последните изявления на червения претендент, който нарече Борисов “мутра”. “Гласувайте за левицата, ако не искате София да продължи да бъде управлявана от човек с неясен произход преди 2001 г., свързан с не най-добрата част от българския народ, т.нар. мутри”, заяви преди ден Аспарухов, който призова симпатизантите си да не допускат мутризиране на властта. Миналия месец  Аспарухов каза, че преди шест години той “приятелски” препоръчал Борисов на царя за главен секретар на МВР.

“Ще говорят те за минало, да вдигат само костите на родителите ми! Пощада няма да има за тях”, закани се Бойко Борисов в понеделник.

“Е, как първо съм бил с неясно минало, а после ще ме препоръчва на царя за главен секретар на МВР”, запита Борисов.

В яда си той нарече “кретен” водача на червената листа в София Георги Кадиев, който наскоро коментирал, че “жената на живота” на Борисов – банкерката Цветелина Бориславова – настоявала СИБанк да оперира Националната агенция по приходите (НАП). “Абе, кретен такъв, какво по-нормално има да ходиш да си търсиш клиенти?!”, бе риторичният въпрос на Борисов към Кадиев, който е бивш заместник-министър на финансите, отговарящ за данъчните. За министрите от БСП бе казано, че “се правят на маймуни по телевизията”.

Mediapool не успя да открие Аспарухов на мобилния му телефон, който бе изключен, но от щаба му отрекоха той да е имал среща с Борисов в последните 20 дни и повториха, че ГЕРБ е мутренска партия.

“Бриго Аспарухов не се е срещал нито официално, нито неофициално с Бойко Борисов през последните 20 дни”, заяви пред Mediapool зам.-председателят на предизборния щаб на Аспарухов Гергана Алексова. Единствените хора, които до момента се отказват от партиите си и отиват в ГЕРБ, са неуспели полицаи, мутри или отритнати от други групи в обществото, заявиха още от щаба на левия кандидат. Оттам поканиха Бойко Борисов да отиде при тях и да обясни точно кога и какво е поискал  от него Аспарухов. “Единственото, което знаем, че е поискал, е открит дебат за София. Продължаваме да настояваме Борисов да отговори дали на 10, 11 или 18 октомври ще се осмели да дойде на дебата с Бриго Аспарухов по проблемите на София”, уточни Алексова.

Освен на червения опонент, Бойко Борисов в понеделник изля гнева си и върху столичната организация на ГЕРБ, която бе успяла да напълни едва една трета от залата, в която се провеждаше предизборното мероприятие на Борисов. Аз ако изляза на площада, ще събера повече хора, каза неформалният лидер на партията и допълни, че софийската организация на ГЕРБ е глезена, като очаква лесна победа. Структурите тук не работят както трябва, всеки кандидат на ГЕРБ за районен кмет трябва да извади проблемите и да атакува, настоя Борисов. Шеф на столичната организация е депутатът Лъчезар Иванов, който преди време напусна НДСВ. Борисов обвини организацията, че го тегли надолу.

Той поръча на кандидатите си да изнесат информация какви заплати са получавали и каква отговорност са носили досегашните районни кметове от “СДС и демократите”. След това напомпа допълнително хората си, като обяви, че ги чака “яка работа”. С чужди общински съветници и чужд Общински съвет е лесно, трябва да покажем на хората какви екипи трябва да имаме, на нас никой няма да ни прости грешките, поясни той. По думите му столичани не познават 24-те кандидати за районни кметове на ГЕРБ. 

Мобилизационната реч завърши с призива към стотината гербаджии в залата “да обърнат земята”. “Готви за война, ако искаш да живееш в мир”, заяви в заключение Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България