Защитата на Строс-Кан разполага с компромати срещу камериерката

Защитата на Строс-Кан разполага с компромати срещу камериерката

Адвокатите на бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс – Кан съобщиха, че разполагат с информация, която може да подкопае правдоподобността на показанията на хотелската камериерка. Той бе арестуван, след като тя подаде жалба за опит за изнасилване.

В писмо, изпратено до областната прокуратура на Манхатън, защитниците Уилям Тейлър и Бен Брафман протестират и срещу изтичането на информация към медиите.

"Правото на клиента ни на справедлив процес е компрометирано чрез публичното разкриване на едностранчиви данни от разследването", коментират те. Според адвокатите опит за манипулация са появилите се в медиите съобщения, че върху дрехите на камериерката е намерена ДНК от Строс-Кан.

"Ройтерс" съобщи, че камериерката от хотел "Софител" е наела още двама адвокати, които ще я представляват по случая.

Джефри Шарпио, който досега беше единственият адвокат на жената, е казал, че клиентката му обмисля завеждането на гражданско дело срещу французина. По думите на защитника искът трябва да бъде заведен в рамките на една година след инцидента.

Въпреки това е възможно, ако криминалното дело все още не е приключило дотогава, решението по гражданското дело да се вземе чак след окончателното становище на съда по повдигнатите обвинения.

Според информация на "Ню Йорк Таймс" екипът на областната прокуратура в Манхатън, който работи по случая, също ще бъде подсилен с двама старши прокурори.

Доминик Строс-Кан бе арестуван на 14 май по обвинения, че той се е опитал да осъществи сексуален акт с 32–годишната емигрантка от Гвинея против волята ѝ. Ако бъде признат за виновен, французинът може да лежи в затвора до 25 години.

Още по темата
Още от Свят