Защитниците на АЕЦ “Козлодуй” внасят иск за клевета срещу Севлиевски

Наказателно дело с граждански иск за оклеветяване на членовете на Гражданския комитет за защита на АЕЦ “Козлодуй” срещу енергийния министър Мирослав Севлиевски завежда организацията идната седмица. Това съобщи в сряда за Mediapool Атанас Семов, юридически секретар на комитета.

В момента се подготвя юридически исковата молба, в която ще се настоява за налагане на максималния размер обезщетение, което да плати Севлиевски на 17-те членове на Гражданския комитет за оклеветяването им, каза Семов.

Във вторник, в предаването “Коритаров live” на Нова телевизия и Радио “Нова Европа” енергийният министър  заяви, че зад комитета, който организира гражданския референдум в подкрепа на АЕЦ “Козлодуй” стоят определени политически сили, медийни интереси и пари. Севлиевски каза, че когато организация, която се оплаква, че е бедна, а печата 2 млн. бюлетини срещу закриването на ІІІ и ІV блок на централата, това означава, че зад нея стои някоя много богата фирма.

Още същия ден от Гражданския комитет за защита на АЕЦ “Козлодуй” поискаха от енергийния министър публично извинение и му поставиха ултуматум да стори това до 20 април наобяд.

Севлиевски не ни се е извинил и затова завеждаме делото, както обявихме, каза Атанас Семов. Размерът на сумата, за която ще настояваме като обезщетение от  министъра, се уточнява, допълни той. По думите му при евентуално спечелване на делото срещу Мирослав Севлиевски, средствата ще бъдат преведени за спасяване на кораба “Радецки”.

Адвокати по делото на Гражданския комитет срещу министър Севлиевски са Пеньо Грозев и Иван Русчев

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?