Защитниците на "Бедечка" искат бързи действия от общината

Предлагат експертна безвъзмездна помощ

Бързо изработване на новите устройствени планове и незабавно спиране на строителството, заграждането и сечта в парк "Бедечка". За това настояха защитниците на парка в Стара Загора в петък.

Досегашното строителство в зелената площ трябва да бъде бързо ревизирано, а паркът незабавно да се почисти, искат от неформалната група "Запазете Бедечка".

Те предлагат експертна безвъзмездна помощ на общината по изработването на новите планове и доброволен труд за почистването и облагородяването на парка с цел нещата да се случат "максимално бързо".

В четвъртък Общинският съвет на Стара Загора прие предложението на кмета Живко Тодоров за промяна в общия устройствен план в частта му за "Бедечка". Предстои изработване и на нов подробен устройствен план. Това ще позволи максимално запазване на зелената площ и хилядите ценни дървесни видове. Според "Запазете Бедечка" кметът Тодоров има шанс да остане в историята на града.

Въпреки взетото вчера решение, строителството в зелената площ на парка продължава, твърдят от "Запазете Бедечка".

"Градът вече няма да търпи продължаващите ограждания в парка и унищожаването на дървета, както и никнещите кооперации, загрозяващи иначе зеления му облик", е посочено в съобщението на неформалната група.

Те призовават собствениците на имоти в парка да помислят и в името на общото благо да се консултират със специалисти и да започнат добронамерени преговори с общинското ръководство и гражданите на града в търсене на справедливо решение за всички.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?