Бившият министър Мехмед Дикме:

Защо Бисеров бе подгонен за офшорки, а не Йордан Цонев?

Мехмед Дикме

Оттеглянето на Христо Бисеров е подготвяно доста преди да му бъдат повдигнати обвинения. Самият факт, че той е имал информация още преди главния прокурор да знае, говори, че по тази тема е работено доста дълго време”. Това коментира пред Нова телевизия в неделя бившият министър на земеделието и горите в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме, който бе "оттеглен" от активната политика и ДПС поради конфликти с обкръжението на Ахмед Доган.

По думите на Дикме това не е единственият случай, в който депутати и хора на високи постове участват в офшорни компании и имат банкови сметки в чужбина. "Основателен е въпросът защо точно срещу Христо Бисеров беше подета тази акция”, заяви той и добави, че тя би могла да бъде срещу Йордан Цонев от ДПС.

По повод на учредяването на партия ПОМАК Дикме каза, че опити да се направи такава партия има от 1990 година насам. "В момента обаче няма нужда от създаването на такава политическа формация", каза той. Според бившият министър тази група хора е добре представена в парламента.

"Когато в България има кризисна политическа ситуация, винаги определени хора, които седят зад завесите, изтъкват на преден план национализма и чрез създаването на етническа партия се опитват да създадат напрежение и да променят дневния ред на обществото”, обясни Дикме и добави, че това се получава днес с учредяването на партия ПОМАК.

Той се обърна към учредителите на проекта и ги посъветва да направят една стабилна неправителствена организация, с която да помагат на тази общност и ако след това тя прецени, че има необходимост, ще иска да се създаде и партия.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?