Защо е по-добре Джим Кери да се беше обадил

Защо е по-добре Джим Кери да се беше обадил

Нашият любим премиер Бойко Борисов обърка Джон Кери с Джим Кери, продължавайки с изреждането на Великите, поздравили го за второто премиерстване.

Ако го беше направил в САЩ, републиканците щяха да направят Борисов национален герой, задето е объркал първия дипломат на Съединените щати с известния холивудски комик.

"Ето дотам е паднала външната ни политика – Кери е един смешник“, щеше да каже Рон Пол.

"Дори в България вече не вземат насериозно САЩ“, щеше да отвърне Майк Роджърс. Републиканецът Роджърс, председател на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите, определи преди време външната политика на САЩ като "свободно падане“.

Но лапсусът се случи на българска територия и освен че е разсмял някои дами и господа от американското посолство, наред с нас, няма да има такъв ефект. Все пак по-добре Джим Кери да се беше обадил.

Когато една холивудска знаменитост ти позвъни, за да те поздрави, това показва особена широта на контактите, извън задължителния политически протокол, спазен от Mr John Kerry. Че наистина си прочут. Или че имаш наистина известни приятели – което е почти същото.

Щеше да покаже, че да, Борисов може да се снима в кабинета си с Джон Траволта и Де Ниро, но Jim Carrey му е истински приятел.

Освен това какво би могъл да му каже държавният секретар на САЩ – честито, г-н Борисов и още две-три клишета, които се казват в такива случаи. Може би ще го попита за шистовия газ. Обаче в друг разговор – не в похвалния.

Дори няма да го похвали, че е единственият, оглавявал две правителства в демократичната ни история – след Андрей Луканов, което може и да не се брои, (освен за нуждите на политическата статистика), тъй като беше за кратко.

Нито за политическата далновидност да си конструира две коалиции – за вътрешна и външна употреба.

За вътрешна употреба има мнозинство, сформирано от Бойко Борисов, което управлява със съдействието на Доган, Местан, Пеевски – плюс купените от Ковачки и сервирани на Борисов депутати от ББЦ/БДЦ.

За външна употреба – мнозинство с крайъгълен камък ГЕРБ, което управлява с Реформаторския блок, подкрепяно от лявата АБВ и националистите-Патриоти.

За тия две коалиции Борисов наистина заслужава поздравления. Моля, обадете му се.

Нищо, че Кери (Джим) беше казал: „Не можеш да си звезда у дома“.

Споделяне

Още от Анализи и Коментари