Цветанов Цветанов се чуди:

"Защо президентът сложи срок за резултати от разследването? Сигурно, защото е добър човек"

Имало нова информация по делото, но нямало задържан

"Защо президентът сложи срок за резултати от разследването? Сигурно, защото е добър човек"

Вътрешният министър Цветан Цветанов изрази в неделя недоумение, че вече е изтекъл срокът, който президентът Росен Плевнелиев постави за обявяване на резултати от разследването на атентата на летището в Бургас на 18 юли, при който загинаха петима израелски и един български гражданин. Преди месец президентът се ангажира на 15 септември да бъде огласен отчет за резултатите от разследването.

"Работим усилено. Знаете, че не спираме да обменяме информация с оперативните служби. Защо обаче президентът Плевнелиев е дал срокове за резултатите от доклада за атентата до 15 септември, предвид, че едно разследване не може да има срокове - не мога да обясня", коментира в неделя в Бургас Цветанов и добави: "Сигурно, защото президентът е добър човек".

Министърът каза още, че в последните 20 дни имало нова постъпила информация по случая, която се анализирала от разследващите органи в София и от ангажираните държави, но все още нямало задържан, каквито съобщения се появиха в медиите, но после бяха бързо опровергани.

Цветанов не остави без коментар и "бомбата" на депутата от левицата Корнелия Нинова, която преди ден заяви на сбирка на ръководството на БСП, че България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата на летище Бургас.

Нинова се позова на доклада на правителството за 2011 г. за състоянието на националната сигурност, който бил много самокритичен. В него имало констатация и буквално изречението било, че "има реална заплаха от терористични актове на територията на страната".

"Да се говори, че правителството е знаело за атентата и не е предприело мерки, звучи толкова популистки и несериозно, колкото, предполагам, дебатът, който се води в БСП", каза Цветанов в неделя.

Споделяне

Още по темата

Още от България