Засилен трафик и проверки по пътищата в края на празниците

В  последния почивен ден от Великденските празници се очаква натоварен пътен трафик, особено в следобедните часове. Пътната полиция увеличи контрола по пътищата и призова шофьорите да не тръгват на път в последния момент, да внимават  и да бъдат толерантни, да не предприемат рискови маневри. Очаква се най-натоварено да е движението между 17 и 19 часа.

Един от проблемите с трафика ще бъде на главен път Е-79. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена.

Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, тъй като има вероятност трафикът да се усили. Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа.

Предвижда се интензивно движение на ГКПП Кулата и днес. На пункта са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

По данни на МВР близо 200 хил. души са пресекли границата към Гърция в началото на почивните дни.

В София ще се правят ”зелени вълни" на светофарите, за да се улесни пътуването на гражданите. „Зелени вълни" ще има по направленията Орлов мост - бул. ”Цариградско шосе" - магистрала ”Тракия"; Руски паметник - бул. ”Цар Борис" - Пернишко шосе; Люлин; бул. ”Сливница" до изхода на Околовръстно шосе. На бул. ”Ломско шосе" също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?