Засилен трафик от Гърция към България след края на тридневната ваканция

Над 195 хил. души и 54 хил. превозни средства са преминали през пунктовете по българско-гръцката граница през последните три денонощия, съобщи в неделя Бойко Божков - директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

Трафикът през всички ГКПП е повишен в края на поредицата почивни дни, когато в страната се завръщат българските туристи, избрали гръцки дестинации за тридневна ваканция.

Задръствания и опашки по пунктовете няма, тъй като работят допълнителни трасета за пропускане на потока от автомобили.

Движението на граничен пункт ''Кулата'' е най-интензивно, тъй като там преминава над 50% от трафика - над 27 000 превозни средства и над 103 000 пасажери.


В неделя движението по главен път Е79 е изключително засилено в посока София, като автомобилите се движат предимно в колона.

В останалата част от страната е натоварено движението на автомагистрала "Тракия" на територията на област Бургас. Липсваха обаче сериозни задръствания. Около 61-ия километър, на границите между областите Пазарджик и София, на съоръжението се бе образувала двукилометрова колона, която обаче почти не спираше. В този участък автомобилите поддържаха скорост между и 30 и 50 километра в час.

Споделяне

Още от България