Засилен трафик в последния почивен ден

Засилен трафик в последния почивен ден

Засилен трафик беляза последния почивен ден от седмицата.

Отделите "Пътна полиция" към всички областни дирекции на МВР предприемат необходимите мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища, по автомагистралите и на входовете и изходите на големите градове. Полицейски екипи са поставени на всички входни артерии на София.

Началникът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев съобщи за агенция Фокус, че пътните полицаи ще следят най-вече за неправилно изпреварване. Той посочи, че на всички възлови кръстовища в София също са поставени екипи, които да регулират движението в града така, че да не се получават големи задръствания. Комисар Тенев прогнозира, че 100 хиляди автомобила ще влязат в столицата в неделния ден.

Колони от автомобили са се образували в следобедните часове на изхода на Бургас в посока София. През цялото време полицейски екипи извършват рутинни проверки.

Натоварено беше движението и на граничните пунктове още от сутринта, като най-интензивен беше трафикът на границата с Румъния, Турция и Гърция. Около обяд на ГКПП „Кулата“ в посока Гърция се образува 3-километрова колона от автомобили.

В сутрешните часове на деня 24-годишна жена загина при катастрофа на пътя Габрово – Севлиево в района на село Враниловци. А при пътен инцидент на кръстовище в пловдивския ж. к. „Тракия“ загина 54-годишен моторист.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?