Засилена охрана по площади, гари и курорти в новогодишната нощ

Засилена охрана по площади, гари и курорти в новогодишната нощ

Мерките за сигурност в страната се разширяват в навечерието на новогодишния празник, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти в петък.

Ще има засиленото полицейско присъствие в централните части на големите градове и на площадите, където ще има празненства на открито. В София положението с охраната ще е най-сериозно. На площад "Батенберг", където традиционно се провежда празничният новогодишен концерт на БНТ, ще бъзе разположена тежка техника на жандармерията, в околните улици ще е пълно с полиция. Хората, отиващи на площада, ще влизат през изградени десет пропусквателни пункта и няма да им е разрешено да вкарват алкохол и пиротехника.

Повишават се мерките за безопасност и в курортите, повече органи на реда ще има и по железопътни и автобусни гари и летищата, където ще се извършват и проверки на хора и багаж.

Към момента няма информация за подготвяна пряка терористична дейност на територията на страната, уточни Бъчварова. Тя обаче призова гражданите да бъдат особено бдителни и да подават сигнали, ако забележат съмнителни багажи и хора.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?