Заслужил майстор по гребане е началник на кабинета на премиера

Марияна Минчева е назначена за началник на кабинета на министър-председателя на служебното правителство Марин Райков, съобщи правителствената информационна служба.

 

Минчева има над 35-годишен трудов стаж, голяма част от който преминава на различни административни длъжности. От 2008 г. до сега тя е била финансов инспектор в Инспектората по Закона за съдебната власт в Министерство на правосъдието. Преди това е заемала различни позиции в Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионална служба по заетостта във Варна и др.

 

Началникът на кабинета на Марин Райков има магистърска степен от Икономическия университет във Варна. Има специализация на тема “Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд.

 

Марияна Минчева е заслужил майстор на спорта по академично гребане. Участник е на олимпийските игри в Москва през 1980 г., където заема четвърто място. Многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. Има класирания в челната шестица на световните първенства през 1978, 1981 и 1982 г. Печели първо място на открития шампионат на Франция през 1981 г. Между 2002 и 2004 г. Мария Минчева е генерален секретар на Българската федерация по гребане.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?