Застреляха дясната ръка на Златко Баретата и гардовете му

Двама мъже, облечени като свещеници, са убили трима души с огнестрелно оръжие в кафене "Арт Декор" на "Симеоновско шосе" край София. Двама с тежки рани в корема са приети с опасност за живота в "Пирогов".

Единият от убитите е Димитър Христов -Митко Малкия, който е сред най-приближените на Златомир Иванов - Здравко Баретата. Другите жертви са двамата му бодигардове - Калоян Светославов от София и Живко Иванов от Хасково. В "Пирогов" са откарани Стефан Колев и Владимир Гаманов, съобщи пресцентърът на МВР.

Стрелбата е станала в кафене "Арт Декор" на стотина метра от хотел "Амбасадор".

Над 30-40 гилзи от пистолет са открити на местопрестъплението. Убитите са с множество рани.

И тримата убити са криминално проявени, съобщи МВР. Димитър е замесен в грабежи, кражби на коли и многократно е залавян за разпространение на наркотици. Калоян Светославов е регистриран за кражби и наркотици, а Живко Иванов от Хасково - за кражба. Раненият Стефан Колев е регистриран заради пътно-транспортно произшествие, при което е ранен човек. Единствено Гаманов е с чисто досие.

Петимата мъже са били единствените клиенти във Виенската сладкарница на комплекс "Арт Декор", съобщи пред журналисти говорителят на СДВР Николай Николов.

Около час, след като те са пристигнали в кафенето, пред заведението е спряло "Ауди", от което слезли двама свещеници, разказаха хора от персонала на комплекса. Веднага след като са изкачили стълбите към втория етаж е започнала стрелба, малко по-късно двамата са се върнали обратно и са заминали с Ауди-то, което в момента се издирва от полицията.


Бизнесът на убитите

Димитър Христов има обща фирма със Златомир Иванов - Баретата - "КГМ - Петролиум" ООД с предмет на дейност строителство. Христов има още три фирми - "МИТ - ДВ" ЕООД, която развива ресторантьорски бизнес, "Димитър Христов - МИТ" ЕТ за питейни заведения и "Бате Митко" ЕООД в Казанлък. Живко Митев Иванов от Хасково също има няколко фирми - "Апимел" АД - Хасково, за животновъдство, "Бал - трейдинг" ООД, която наполовина е турска, транспортната фирма "Загария" ООД - Сливен, строителната "Лес" ООД, "Митев - Живко Митев" ЕТ за товарен транспорт, "ММ - транспорт" ООД за таксиметров превоз и "Т СИЕ М ТРАНС" ООД за товарен транспорт.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?