Застреляха свидетел по дело за убийство в Бургас

Убитият при престрелка в Бургас Димитър Видилиев, известен като Релакса, е бил основният свидетел по делото за убийството на бургаския предприемач Димитър Стаматов-Мастара на 21 ноември 2002 г.. Това потвърди пред журналисти главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

"Преди месец ви предупредих, че с това движение на съдебните процеси с години те ще тръгнат тогава, когато застрелят свидетелите", припомни главният секретар. Не можем да осигурим на всички свидетели охрана, не можем да напълним затворите със свидетели, коментира още ген. Борисов, който от край време протестира срещу бавното правораздаване. Борисов настоява и до приключване на делата заподозрените да остават под арест.

Димитър Видилиев (28г.) беше смъртоносно прострелян в 2.15 часа в сряда. Инцидентът станал в центъра на Бургас, на пресечка на ул. "Цар Симеон" и ул. "Булаир".

По време на стрелбата е ранен в лявата ръка и Тодор Стамов, известен като Малкотърновеца. Той е настанен в бургаската болница.

И Видилиев и Стамов са криминално проявени, съобщиха от полицията. Преди около два месеца на ул. "Лермонтов", в центъра на Бургас, беше подпален мерцедесът на Видилиев. При снощната стрелба двамата се качвали в лек автомобил "Лада" със софийска регистрация, уточниха от РДВР. Случаят се разследва от окръжна следствена служба в Бургас.

Споделяне

Още от България