Застрелян е литовски съдия, гледащ дело срещу Каунаската мафия

47-годишният литовски съдия Йонас Фурманавициус беше застрелян в центъра на втория по големина литовски град Каунас, предадоха световните агенции в понеделник.

Съдията е убит сутринта в 8.30 ч. (9.30 ч. българско време). Той пътувал с колата си в старата част на града, когато друга кола му препречила пътя. На излизане от автомобила си Фурманавициус бил застрелян.

Пристигналата почти веднага полиция е установила, че съдията е убит с четири куршума – три са били в корема му и един в главата.

Град Каунас се счита за крепост на престъпния клан Дактарас. Неговият бос - Хенрикас Дактарас, беше арестуван в България през септември, след като бе обявен за издирване чрез Интерпол през февруари, припомнят агенциите. Убитият съдия е гледал дело по обвинения за трафик на наркотици срещу сина на Хенрикас Дактарас - Енрикас, добавя ДПА.

Във връзка с убийството се издирва бял микробус фолксваген "Транспортер".

Това е първото показно убийство на съдия в Литва. Фурманавициус разглеждал дела за тежки престъпления. Полицията ще разследва случаите, по които е работил, за да открие кой стои зад убийството.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят