Застрелян е заподозрян за убийството на Фатик

24-годишният Борис Арсов, по прякор Борчо, бе застрелян в София в събота. Убитият е един от бандата на Шаки, задържана за убийството на Филип Найденов-Фатик на 19 август.

Арсов, заедно с Асен Петров-Шаки, братята Даниел и Стефан Георгиеви, Йосиф Йосифов- Йоско и Ивайло Йосифов бяха задържани заради убийството на Фатик, но прокуратурата не им повдигна обвинение и съд ги пусна от ареста. Бяха им повдигнати само обвинения за отвличането на бизнесмена Стефко Колев, за който бе поискан откуп от 3 млн. лева. В дома му на Арсов е бил открит часовникът на представителя на "Пума".

Ако беше останал в затвора, щеше да е жив, коментира главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов пред Би Ти Ви, който отново изрази възмущение от съда, който е пуснал заподозрените в убийство. Той заяви, че ДНК анализ е доказал, маската, намерена след убийството на Фатик, е била носена от Арсов.

След като бе открит трупа на Арсов, трима от бандата са били отново задържани за разпит в полицията, съобщи Борисов.

Тялото на Арсов е било намерено в автомобил "Фолксваген Голф", паркиран пред църквата в столичния кв. Бояна". Застрелян с 9-милиметров пистолет, вероятно "Макаров".

При първоначалния оглед криминалистите установили няколко пробойни от куршуми по страничното стъкло, а съдебният лекар констатирал две прострелни рани в главата на мъжа.

В колана на панталона му криминалисти открили запасан боен пистолет. От МВР твърдят, че разрешително за оръжие не е било издавано на убития.

Борис Арсов е регистриран многократно за кражби и през 1996 г. е осъждан за кражба, съобщи МВР. В дългото му криминално досие били вписани още грабеж, нанасяне на средна телесна повреда, шофиране след употреба на алкохол.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?