Застреляна е жена-камикадзе, опитала да се взриви пред полицията в Истанбул

Снимка: ЕПА

Турската полиция застреля в сряда вечерта жена-камикадзе след въоръжена атака пред дирекцията на силите на реда в Истанбул. Един полицай е ранен.

Валията на града Васип Шахин съобщи, че жената е била застреляна, докато се опитвала да взриви бомбата, която носела около тялото си. Освен нея е имало и още един нападател, който бил ранен. Въпреки това мъжът успял да избяга, след което бе арестуван.

Турция бе разтърсена от няколко подобни инциденти в последните дни. По-рано в сряда въоръжени мъж нахлу в офиса на управляващата Партия на справедливостта в Истанбул, но впоследствие бе арестуван. Инцидентът приключи без жертви.

Във вторник пък пък екстремисти взеха за заложник турски прокурор, който разследваше убийство на млад демонстрант от протестите за парка "Гази".

След неуспешни преговори силите за сигурност нахлуха и ликвидираха терористите. Прокурорът обаче с три рани в главата и две в тялото почина. Заложническата драма се разигра в същия квартал Фатих, където в сряда бе извършено нападението срещу щаб квартирата на полицията.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?