Застреляната в "Младост" жена е била разследвана за финансови измами

Застреляната в "Младост" жена е била разследвана за финансови измами

Застреляната в "Младост" в четвъртък вечерта Стоянка Марангозова е имала криминални регистрации за финансови измами, съобщи шефът на националната полиция Христо Терзийски. Според него в МВР е имало няколко жалби срещу нея.

"Назад във времето е имало срещу нея доста жалби и сигнали за измамени граждани или от измамени управители на юридически лица под предлог развиване на такива финансови операции, които да водят до много големи печалби. Най-общо казано вид пирамиди", обясни Терзийски.

Тялото на 47-годишна жена с огнестрелна рана в главата бе открито в автомобил пред блок 18 в столичния квартал “Младост”, на метри от болницата “Света Анна“. Сигналът до полицията е подаден около 20.50 часа в четвъртък вечерта.

"Разглеждаме абсолютно всички версии. Към момента мотив не можем да посочим, тъй като трябва да направим анализ на доказателствата и данните, които ще съберем. Жертвата е на 47 години с криминални регистрации. Те са за измами, обясни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев.

Полицията ще разследва дали става въпрос за убийство или самоубийство. По непотвърдена информация жертвата е говорила по телефона по време на изстрела, който е бил чут и от нейния събеседник.

Марангозова влезе в медиите през септември 2013 година, когато се барикадира в мезонет, за да не пусне частния съдебен изпълнител, чакащ отвън с нови собственици на апартамента. По времето на барикадата тя е била и под домашен арест заради разследване на ДАНС за измами и пране на пари, припомня Дарик.

Месец след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в ефира на Нова тв. Тогава тя разказва за единия от многото си конфликти. По думите ѝ тя е била измамена от Иво Масларов, който е син на бившия социален министър Емилия Масларова.

Справка в Търговския регистър показва, че Марангозова е била регистрирана като управител на фирма със седалище в блока в Младост", където е живеела. Предметът на дейност на фирмата е изключително широкообхватен от консултантска дейност до производство на земеделски продукти и проектиране и строителство на сгради.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?