Затисната от счупен клон учителка от Габрово е с опасност за живота

Затисната от счупен клон учителка от Габрово е с опасност за живота

Учителката от габровското училище "Райчо Каролев", която вчера беше затисната от паднал клон в централна градска градина по време на тържество за завършване на учебната година, е с наранявания и с опасност за живота. Класната ръководителка на четвъртокласниците е на 61 години, тя е в тежко състояние и е настанена в хирургическото отделение на областната болница с множество фрактури. Това съобщиха в четвъртък от ОД на МВР.

Инцидентът стана вчера около 13.30 ч. при тържество за връчване на свидетелствата на ученици от четвърти клас в градската градина на централния площад "Възраждане". Учители и ученици застанали под дърво, за да си направят снимка за спомен.

С по-леки наранявания са: дете на 11 години, което е с охлузвания по гърба, както и две учителки - на 30 и на 50 години, също с охлузвания по тялото, казаха от полицията и уточниха, че по случая е започнало досъдебно производство.

Във връзка с инцидента кметът на Габрово Таня Христова е разпоредила извънредна проверка на състоянието на всички дървета в обществени паркове, детски градини и детски ясли. Огледът на дървото след инцидента е показал, че е имало скрит процес на вътрешно гниене без видими външни белези и изсъхване на клони.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?