Затруднен трафик в района на баня "Мадара" в София

Затруднен трафик в района на баня "Мадара" в София

Затруднен е трафикът в района на баня "Мадара" в София заради новата организация на движението във връзка със строителството на метрото.

От днес до 29 февруари е забранено влизането на автомобили по западната половина от пътното платно и частта от прилежащия тротоар на бул. "Пенчо Славейков" между ул. "Св. Георги Софийски" до ул. "Разслатица". Движението на превозните средства става двупосочно в източната половина от пътното платно на булеварда, съобщи Столична община.

В този участък се закриват всички места за почасово платено паркиране в "зелена зона".

От днес до 18 март се обособява за строителна площадка участъкът на бул. "Ген. Скобелев" от кръстовището му с бул. "Прага" до началото на рампата на тунела, обхващаща трамвайната и тролейбусната спирка и прилежащата пътна лента. Закриват се и местата за почасово платено паркиране в синя и зелена зона.

Въвеждат се и промени в градския транспорт, които са в сила от днес до 1 април 2018 г.

Закрива се спирката на трамвайни линии 1, 6 и 7 на бул. "Прага" в посока площад "Македония", която се намира на бул. "Ген. Скобелев".

Закрива се и тролейбусната спирка на бул. "Прага" в посока СУ "Св. Климент Охридски", която се намира на бул. "Ген. Скобелев" за тролейбусни линии 1, 2, 5, 8 и 9.

Разкриват се нови временни спирки.

Трамвайната спирка с код 6400 на бул. "Прага" в посока площад "Македония" на бул. "Христо Ботев" на 50 метра след бул. "Патриарх Евтимий" за трамвайни линии с номера 1, 6 и 7.

Тролейбусната спирка с код 6410 на бул. "Прага" в посока СУ "Св. Климент Охридски" на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" на 80 м преди бул. "Прага" за тролейбуси с номера 1 и 5.

Тролейбусната спирка с код 6411 на бул. "Прага" в посока СУ "Св. Климент Охридски" на бул. "Прага" на 80 м преди бул. "Ген. Скобелев" за тролейбуси с номера 2, 8 и 9.

Споделяне

Още по темата

Още от България