Затруднени клиенти на ЧЕЗ може да разсрочват сметките си

Затруднени клиенти на ЧЕЗ може да разсрочват сметките си

Потребителите на електроенергия в Западна България, които са временно затруднени да си плащат в срок сметките могат да се възползват от възможността да им се изготвят индивидуални планове за разсрочено погасяване на фактурите, съобщиха от "ЧЕЗ Електро" в понеделник.

Това ще става след оценка на спецификата на потребление на клиента и възможностите му за изплащане на натрупаните задължения по съгласуван между двете страни график. При наличие на подписано споразумение няма да се спира тока за забава на плащането.

Заявления за разсрочено плащане се приемат в центровете за обслужване на клиенти, които в ситуацията на извънредно положение, работят с потребители всеки ден от понеделник до петък от 09:00 ч. до 15:00 ч. Такова може да бъде подадено и на имейл [email protected], както и на информационната линия 0700 10 010. В тези случаи при постигане на споразумение за период и размер на вноските за изплащане на стари задължения, клиентът трябва да посети еднократно център за клиенти на "ЧЕЗ Електро", за да подпише протокола за разсрочване на плащанията.

Срокът за заплащане на сметките за електроенергия на битовите клиенти на доставчика продължава да бъде два пъти по-дълъг от нормативно определените в общите условия 10 дни. Битовите клиенти могат да заплащат дължимата сума за консумирана електроенергия в рамките на 20 дни след издаване на фактурата за потребление.

Дружеството припомня, че сроковете за плащане на сметките са посочени във фактурите, а при забавяне клиентите се информират с есемес.

То допълва, че предлага девет начина за безкасово плащане на сметките за ток -  по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard.

На разположение на клиентите са 6280 места за плащане, включително каси на партньорите "Изипей", "Фастпей", "Български пощи", Банка "ДСК" и "УниКредит Булбанк". Във всички каси на ЧЕЗ, както и в тези точки на плащане, се спазват разпоредените противоепидемични мерки за ограничаване възможността от заразяване с Covid-19, посочва доставчикът.

Споделяне

Още от Бизнес