Затварят международния път между Враца и Монтана за 90 дни

Причината е ремонта на моста при село Краводер

От днес се затваря за движение участък от международния път Е–79 между Враца и Монтана, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината е ремонта на моста над река Ботуня при село Краводер, който се руши.Той не е ремонтиран откакто е построен преди повече от 35 години.

Обновяването на съоръжението ще струва 700 000 лева. Ще бъде направена смяна на плочата на моста, подмяна на пътната настилка и хидроизолация.

Срокът на ремонтните дейности е 90 дни, но от пътната агенция уверяват, че строителството може да приключи и през септември.

По време на строително-монтажните работи трафикът ще се осъществява по обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

В посока Видин леките и лекотоварните превозни средства до 10 тона се пренасочват от път I-1 Враца - Монтана след разклона за Бели извор по обходен маршрут по път III-162 в посока Вършец до кръстовището с път III-1621 през село Сумер до включването по път I-1.

Товарните автомобили над 10 тона в посока Видин се насочват от I-1 по обходен маршрут по път III-101 Враца - Криводол и по път II-13 Криводол - Липен - Стубел - Крапчене до включването отново по път I-1.

В посока София всички превозни средства ще преминават по обходен маршрут по път III-1302 Краводер - Пудрия - Големо Бабино - Криводол, по улична мрежа през град Криводол и по път III-101 Криводол - Враца до включване по път I-1.

Споделяне

Още от България