Затварят околовръстното между "Младост" и "Горубляне" до септември

Затварят околовръстното между "Младост" и "Горубляне" до септември

От неделя до 10 септември се въвежда временна организация на движение в участъка от пътен възел "Горубляне" до пътен възел "Младост".

Причината е разрушаването на надлеза в района, който е опасен и в аварийно състояние. Това каза председателят на агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски. Той, заедно със заместник-кмета по транспорт на София Кристиан Кръстев, провериха строителството и разширяването на Софийския околовръстен път.

Двамата инспектираха и надлеза при 40-ти км на околовръстното шосе, който предстои да бъде разрушен и изграден наново. Съоръжението е построено преди повече от 40 години. Оттогава не е ремонтирано и е изчерпало своята годност, каза Терзийски.

Предвижда се транзитно преминаващите автомобили да бъдат насочвани от автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма" по Северната скоростна тангента.

Локалният трафик ще може да използва булевардите "Александър Малинов" и "Цариградско шосе", както и ул. "Самоковско шосе" и ул. "Инж. Георги Белов", свързващи кварталите "Младост" и "Горубляне".

Съществуващият в момента двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе. Ще има две локални платна и тротоари. Габаритът на пътя ще е 46 метра и ще позволява скоростта на движение да е 80 км/ч.

Шесткилометровият участък от околовръстното шосе между ж.к. "Младост" и връзката с магистрала "Тракия" по договор трябва да е готова до края на 2021 г., но с темповете, с които работят строителите, това може да се случи и по-рано, каза Терзийски.

Отсечката се изгражда от обединения от фирми от групата на ГБС. Инвестицията възлиза на 142.7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Споделяне

Още от България