Затварят се за туристи описни кейове на Слънчев бряг

Изпълнителна агенция "Морска администрация"- Бургас - ще забрани ползването на три кея в Слънчев бряг, съобщи във вторник директорът на службата Живко Петров. Според него съоръженията, които са пристан за лодки и яхти, предлагащи морски разходки на туристите, са опасни и се нуждаят от спешна реконструкция.

Заради спорове между "Слънчев бряг" АД, собственик на инфраструктурата, и концесионерите на плажната ивица кой да извърши ремонт на кейовите съоръженията, те са оставени в окаяно състояние. Според "Морска администрация" ремонтът е задължение на акционерното дружество. Въпреки издадените предписания обаче, ремонт до момента не е извършен. От следващата седмица служители на граничната полиция ще наблюдават за спазване на заповедта за забрана на ползване на кейовете.

Живко Петров бе на дискусията "Отваряне на градовете към морето и реката" в Бургас с участието на транспортния министър Петър Мутафчиев.

Той припомни, че през последните няколко месеца бяха прехвърлени няколко пристанища в активите на общините, което ще помогне за развитието на тази инфраструктура чрез възможности за участие в еврофондове.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?