Затворът докара Джордж Майкъл до нервна криза

Затворът докара Джордж Майкъл до нервна криза

Първият ден от пребиваването в лондонския затвор Пентънвил доведе до нервна криза известния британски певец Джордж Майкъл, който беше осъден за шофиране в нетрезво състояние, пише в петък в. "Сън".

В затвора, според правилата, през първите 48 часа от излежаване на присъдата не се допускат посетители. Първият ден се оказал тежък за певеца, който плакал и дълго време не излизал от килията си, дори за да отиде до столовата.

Затворникът, известен под номер A8365AW, за негова собствена безопасност е настанен в крилото, където са осъдените изнасилвачи и педофили, които често са обект на нападки от страна на съкилийници.

Според вестника обитателите посрещнали знаменития си колега с викове и пеене с цяло гърло на негови известни песни, но това не помогнало на Майкъл.

В петък адвокатите на певеца ще подадат иск за освобождаване на клиента им под гаранция за времето, докато се разглежда обжалването.

Съгласно произнесената на 14 септември присъда на съдия Джон Пъркинс, 47-годишната звезда на шоу бизнеса е осъден на 8 седмици лишаване от свобода и трябва да плати глоба от 1250 лири за притежание на марихуана. Забранява му се шофирането за срок от 5 години.

Съдът уточни, че срокът от 8 седмици се разделя на две, като първите четири трябва да са в затвора, а за следващите певецът ще бъде "условно освободен предсрочно". Адвокатите на Джордж Майкъл обаче обжалват, защото според тях осем седмици са прекалено дълъг срок.

Джордж Майкъл беше арестуван на 4 юли, когато се вряза с автомобила си в зданието на фотомагазин в северния лондонски район Хампстед. Той прекара няколко часа в полицейския участък, след което беше пуснат под гаранция.

Пред съда в края на август певецът се призна за виновен в притежание на наркотици. За това съдът го осъди на 1250 лири глоба.

Съдията в хода на делото предупреди, че присъдата може да е още по-голяма, ако обвиняемият продължава да извършва редовно правонарушения, тъй като това не е първото подобно произшествие за Майкъл.

Миналата година шоу звездата се блъсна с рейндж роувъра си за 80 хиляди лири в камион. Това стана малко след като му бяха върнати правата за шофиране, от които беше лишен през 2007 г.

През септември 2008 г. беше хванат в обществена тоалетна с кокаин и марихуана.

През юни 2007 британският съд осъди Майкъл на 100 часа обществен труд и две години без право на шофиране, след като певецът блъсна три коли на паркинг.

Следствието доказа, че и в двата случая звездата е карал под въздействието на алкохол и наркотици.

През 2009 г. в интервю Джордж Майкъл сподели, че е започнал да пуши по-малко марихуана – от 25 цигари на ден, той минал на седем-осем.

Споделяне

Още от