Затворниците от Стара Загора избягали по къси панталони

Затворниците от Стара Загора избягали по къси панталони

Двамата молдовци, които в събота избягаха от затворническо общежитие в Стара Загора, са тръгнали по лятно облекло – тениска и къси панталони. Това става ясно от съобщение на МВР, откъдето припомнят, че Василе Морару и Александр Хаджи са обявени за издирване.

Морару е на 25 години, висок е 176 см, с нормално телосложение, с бяло лице, руса коса и пъстри очи, уточняват от полицията. "В момента на бягството си е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки", пише в съобщението.

https://www.mediapool.bg/gal/82/orig_069f8f76ece415fc6ef2f9c93643ee17.jpg

Хаджи е 31-годишен, с нормално телосложение, тъмни, очи и коса, висок е 173 см. Има белег от срязване на под долната устна. При бягството си е бил с къси панталони и черна тениска.

https://www.mediapool.bg/gal/82/orig_dcd0a6542136ce79faf5c32dd8d2c661.jpg

Морару и Хаджи избягаха само седмица след настаняването им в общежитието в Стара Загора. Двама са счупили част от оградата, докато са били на външния фитнес.

Според началника на звеното Запрян Димитров двамата е трябвало да бъдат преместени в София, за да излежат присъда от 4 години и 8 месеца. Те са осъдени за разбиването на банкомати и кражбата на 80 хил. лв. през миналото лято в Стара Загора и Казанлък. Заедно с тях за виновен е признат и трети молдовец, който е в затвора и твърди, че не е знаел нищо за плана на сънародниците си.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?