Зауерланд отговори на Пулев: Два месеца са достатъчни за подготовка

Зауерланд отговори на Пулев: Два месеца са достатъчни за подготовка

Съсобственикът на "Зауерланд" Кале Зауерланд заяви, че Кубрат Пулев има достатъчно време да се подготви за мача срещу световния шампион Антъни Джошуа, насрочен за 28 октомври. По този начин той отговори на острите обвинения, отправени от българския боксьор ден по-рано.

 

Пулев, който е официален претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), обвини в четвъртък промоутърите си от германската "Зауерланд", че са водили преговорите за мача му с носителя на титлата, британеца Антъни Джошуа, зад гърба му и че се интересуват единствено от финансовата изгода, а не от победата.

 

Два дни по-рано американската телевизия ESPN съобщи, че екипите на двамата боксьори се били споразумели мачът да се играе на 28 октомври в столицата на Уелс Кардиф. На личната си страница във Фейсбук обаче, Пулев обяви, че никой не го е питал за тази договореност и че е научил за нея от медиите.

 

Той каза, че от доста време комуникацията му със собственика и управителя на "Зауерланд“ не е никак добра. И че за разлика от тях, той никога не се качва на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечели.

 

"Аз искам като се кача на ринга, да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа“, заявява Пулев и добавя, че му трябват минимум 3-4 месеца за да се подготви професионално за този мач.

 

"Споразумението е за края на октомври. Общо два месеца за подготовка. Определено са достатъчни", отговори Кале Зауерланд пред "Нова телевизия". По думите му все още се уточнява дали мачът ще е в Лас Вегас или на стадион "Милениум" в Кардиф.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?