Завърши сливането на лизинговите дружества на "Уникредит” в България

Завърши сливането на лизинговите дружества на "Уникредит груп" в България - "Уникредит лизинг" и "HVB Хеброс лизинг", съобщиха от банковата група “Уникредит” в понеделник.

Новата компания ще носи името "Уникредит лизинг". Общият портфейл от продукти на "Уникредит лизинг" включва лизинг на нови и употребявани коли и камиони, индустриално, търговско и бизнес оборудване и недвижими имоти, както и застраховане и финансови консултации.

Клиентите на новата компания ще могат да се възползват от досегашната практика на сътрудничество с клоновата мрежа на банките от "Уникредит груп" - Булбанк, HVB Банк Биохим и Хебросбанк, които ще се слеят в Уникредит Булбанк по-късно през годината.

Освен в офисите на компанията в цялата страна продуктите и услугите на "Уникредит лизинг" ще са достъпни и чрез партньорите на дружеството, сред които са водещи фирми у нас - вносители на автомобили и оборудване. 

Ернст Махарт е главен изпълнителен директор на новото дружество "Уникредит лизинг". Станислав Танушев, който досега беше зам.-главен изпълнителен директор на “HVB Хеброс лизинг", запазва поста си и в новосъздаденото дружество. Танушев е и съпредседател на Българската лизингова асоциация. Пламен Минев става главен директор по продажбите на дружеството, а Методи Тачев (досегашен главен финансов директор на "HVB Хеброс лизинг") заема същия пост и в "Уникредит лизинг".

Споделяне

Още от Бизнес